Foto af Yassine Khalfalli hos Unsplash

Lufthavnene i hele Europa har ligget nærmest øde hen siden slutningen af marts, men nu er der konkrete planer om at begynde at flyve igen. 

Ifølge det statsejede nyhedsbureau Ukrinform, vil Wizz Air, Lufthansa og Czech Arlines begynde at flyve igen i slutningen af maj og starten af juni. Det skriver de på deres hjemmeside.

Czech Airlines forventer at begynde flyvninger til hovedstaden Prag fra den 24. maj. Der vil være 7 flyvninger om ugen fra Kyiv fra den 24. maj og ydrligere tre fra Odessa, har selskabet annonceret

Fra den 23. maj kan man booke flyvninger med WizzAir fra Kyiv, Zaporizhzhia, Lviv, Odessa og Kharkiv, og Luthansa vil begynde at flyve igen fra den første juni, skriver Ukrinform. Flyvningerne blev lukket som en del af coronakarantænen.

I fredags skrev Ukraine Nu, at Wizz Air vil åbne en ny direkte rute mellem Billund og Lviv. Ruten skal efter planen sættes i drift fra den første juli, hvor Wizz Air vil åbne en ny base i Lviv.

Karantænen bliver lempet lidt fra i dag. Der er i det seneste døgn registeret 408 dødsfald, 15.648 tilfælde og 416 nye tilfælde af sygdommen.