Foto af John-Mark Smith hos Unsplash

Den Ukrainske regering er begyndt at forsimple den proces, der kræves for at få udstedt en midlertidig opholdstilladelse.

Den ukrainske regering har vedtaget et udkast til en ændring af reglerne for at ansøge om opholdstilladelse for visse grupper af udlændinge. Det skriver det statsejede nyhedsbureau, Ukrinform.

“Formålet med udkastet er at simplificere ansøgningen om en midlertidig opholdstilladelse for de grupper af udlændinge, der har grund til at opnå sådan et certifikat under deres ophold i Ukraine. Den slags udlændinge vil få mulighed for at ansøge om certifikatet uden at forlade Ukraine,” står der i en vedlagt forklaring.

For visse personer kan det gøre livet betragteligt lettere, da det kan være noget af en opgave at få det hele til at spille, når man søger om opholdstilladelse, hvis ikke man betaler sig fra det.

Større forsimpling i gang

Tidligere lovede præsident Volodimir Zelenskij, at i år blev starten på enden for det papirtunge bureaukrati.

“2021 bliver starten på dette lands ‘papirløse regimente.’ Det gælder for alle offentlige myndigheder og vigtigst af alt: regeringens styrelser vil ikke længere kræve, at ukrainere giver dem certifikater eller papirdokumenter i hobetal for at modtage bestemte offentlige services,” siger Zelenskij.

Over det seneste år er Ukraine blevet det fjerde land i Europa, der har et digitalt kørekort, siger præsidenten, og det er det første land i verden, der har et digitalt pas, lyder det. Det er dog ikke alle, der er lige begejstrede for løsningerne. Det er ikke alle myndigheder og virksomheder, der godtager dem som identifikation.

Læs mere om ambitionerne for at gøre livet både nemmere og mere digitalt her:

Zelenskij lover starten på den papirløse stat