Foto af CDC hos Unsplash

Ifølge den ukrainske udenrigsminister, Dmitro Kuleba, er der “ingen chance” for, at Ukraine kommer på EU’s grønne liste.

Der er absolut ingen forhåbninger om, at Ukraine kommer på EU’s såkaldte grønne liste over lande. Sådan lyder det fra den ukrainske udenrigsminister, Dmitro Kuleba, ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian.

“Der er ingen chance i løbet af den næste revidering af listen. Fordi vores tal lige nu, for at sige det mildt, er meget værre end de burde være. Men vi, i Udenrigsministeriet, gør alt hvad vi kan for at hjælpe sundhedsministeriet med at etablere dialog med EU,” siger Kuleba.

Ifølge udenrigsministeren overholder Ukraine ikke de mest basale kriterier, da antallet af smittede per 100.000 indbyggere ikke må være højere end det tilsvarende tal i den Europæiske Union.

Kan få betydning for fly og arbejdskraft

Den grønne liste, som den kaldes, er en liste over lande udenfor EU, der er sikre at tage imod personer fra. Derfor kan inkludering på listen åbne muligheder for ukrainere for at komme til EU.

Men det kan også hæmme danskere i Ukraine, da det kan få betydning for, hvordan flytrafikken kommer til at se ud fremadrettet. Det seneste døgn er der registreret 612 nye tilfælde af COVID19 i Ukraine.

Der er lige nu 26.232 aktive tilfælde – godt halvdelen af de i alt 54.133 smittede er altså kommet sig. 1.398 personer er døde af sygdommen i Ukraine. Det daglige antal af smittede begyndte at stige igen, da Ukraine lempede karantænerestriktionerne i løbet af maj og juni.