Foto af Erik Odiin hos Unsplash.

Blot 300.000 turister lagde vejen forbi den ukrainske hovedstad i løbet af året – det er 15 procent af sidste år.

Alle har vidst det. COVID19 ville ramme den verdensomspændende turisme hårdt. Første gang Ukraine Nu skrev om det var i foråret i et interview med daværende direktør for Radisson i Kyiv, Jesper Henriksen.

“Impacten er den samme, som den er worldwide, fordi markedet i Kyiv særligt er internationalt rejsende på forretningsrejse. Det er omtrent 80 procent af forretningen, og alle større konferencer og grupper er mere eller mindre aflyst,” sagde Jesper Henriksen dengang.

Og han ramte faktisk uhyggeligt tæt på. Nu står vi nemlig med tallene for, hvor hårdt nedgangen i turismen har ramt Kyiv. I år er blot 300.000 turister ankommet til den ukrainske hovedstad. Det er 15 procent af de 2 millioner, der kom sidste år, skriver UBN.

Den ukrainske flybranche i knæ

Det har været et hårdt år for det ukrainske flyselskab, Ukraine International Airlines (UIA), der er sendt helt i knæ. Ifølge UBN planlægger de at fyre 150 piloter og har bedt præsident Zelenskij om billige lån og eftergivelse af gæld.

Ifølge UIA har de allerede fyret 1000 ansatte, refunderet for 22 millioner dollars (135 millioner kroner) og mangler fortsat at behandle 56.000 anmodninger om refundering – cirka 40 procent.

Deres søsterselskab, Windrose Airlines, fortsætter dog med at ekspandere og åbner nu ruter til Beograd i Serbien og til Skopje i Nordmakedonien. De har tidligere åbnet andre ruter til Balkan, og UIA håber ligeledes at få gang i deres trafik igen i april næste år.