Foto: sanya_che / Pixabay.com

Både ukrainske tropper og soldater fra separatisternes side i Donbas har trukket sig ud af en central by på kontaktlinjen.

Ifølge BBC har de ukrainske regeringsstyrker og de russiskt støttede separatister på den anden side af fronten er begyndt at trække sig ud af byen Zolote, der er en af de vigtigste byer i den konflikt, der har splittet landet i 5 år.

Som en del af fredsaftalen indgået tidligere i oktober, skulle tropperne trække sig ud af byen tidligere på måneden, men der var fortsatte træfninger mellem begge sider indtil den 17. oktober.

Efter en uges våbenhvile besluttede man sig nu for tilbagetrækningen. Næste skridt er tilbagetrækning omkring byen Petrivske, hvorefter forhåbningerne er, at det vil føre til nye fredsforhandlinger mellem Ruslands præsident Vladimir Putin og Ukraines Volodimir Zelenskij.

Efter Volodimir Zelenskij blev præsident, er der blevet taget flere skridt mod freden. Blandt andet har der været en stor fangeudveksling mellem Rusland og Ukraine, og i starten af måneden underskrev Zelenskij den såkaldte Steinmeier-formel, der blandt giver mulighed for at give Donbas “særstatus,” hvis der afholdes frie og fair valg under ukrainsk lov i områderne.