Foto af Silver Ringvee hos Unsplash

Kyiv: Der er lidt af hvert på programmet i Kyiv i denne uge, hvor det muligt at se kritisk på film. 

Der er ofte spændende koncerter på programmet i Kyiv, men i denne uge er der i stedet fokus på en kendt fotograf og kritik af film. 

Du kan blandt andet opleve Kyiv Critics Week i denne uge, hvor fans og kritikere kaster et kritisk syn på de mange nye film og film-klassikere i Ukraine. Der bliver vist 19 film, og alle film vil have engelske undertekster. Eventet bliver holdt i den spændende bydel Podil, hvor der er rig mulighed for at få et godt glas vin bagefter. 

Foruden ukrainske film om blandt andet de ukrainske tatarer vil det franske drama “Atlantique” og den amerikanske film “Taxi Driver” også blive vist. Eventet finder sted fra den 24 til 30 oktober på 26 Kostiantynivka Street i Kyiv (Podil-området). 

Du kan finde mere information på deres hjemmeside (dog kun på ukrainsk).

Billeder af bjergkæden Karpaterne i Ukraine er en af de ting, du kan opleve i næste uge. Foto af Andrei Mike hos Unsplash

Derudover er det også muligt at se en ny udstilling med billeder af den kendte amerikanske fotograf Vivian Maier. Hun blev først kendt efter sin død, da cirka 4.000 af hendes fotografier fra bjergkæden Karpaterne i Ukraine blev fundet. 

Hun har blandt andet dokumenteret livet blandt de lokale i bjergområdet, og billederne skulle være som at kigge ind i en svunden tid, der strækker sig fra 1970’erne til 1990’erne. 

Du kan opleve billederne frem til den 19. januar på Mystetskyi Arsenal på Lavrska Street 10-12 i Kyiv. En billet koster 80 UAH.