Foto af Silver Ringvee hos Unsplash

En 66-årig mand kørte i dag, fredag, ind på et fortorv fuld af folk og dræbt to. Det ser dog ikke ud til at have forbindelse til terrorisme. 

I dag blev Kresjatyk – Kyivs trafikale hovedåre – gerningssted for en tragisk ulykke, der dræbte to og sårede tre. Det skete omkring 4-tiden lokal tid i nærheden af Maidan i Kyivs absolutte centrum.

Ifølge politiet var føreren af bilen ædru, men ulykken skete ifølge vice-indenrigsminister Anton Herasjenko, fordi han mistede bevidstheden. Herefter mistede han naturligt kontrollen over sin bil, hvorefter ulykken fandt sted.

Føreren af bilen er en lokal fra Kyiv, der for nyligt har været under kniven for at få en operation i hjertet. Der er altså ingen, der anskuer ulykken som et terrorangreb. Det skriver Kyiv Post.

Terrorbølge i Frankrig

Med flere bestialske drab i Frankrig forbundet med Muhammed-tegningerne for nyligt og et generelt uroligt år har flere efterretningstjenester verden over advaret om truslen om terror siden årets begyndelse.

Tidligere på året har Ukraine også haft flere eksplosioner og kidnapninger, som har trukket en del opmærksomhed i det ukrainske samfund. Derfor kan det give mening at pointere, at ulykken på Kresjatyk ikke var forbundet med terrorisme.