Foto af Feliphe Schiarolli hos Unsplash

Kiev: Ifølge den nye præsident er det vigtigt, at de nye og uerfarne parlamentsmedlemmer kommer en tur på skolebænken. 

Hele 250 nye medlemmer af ukraines parlament kom ind for det nye parti Folkets Tjener, der styres af præsidenten. Han sender nu dem alle på skolebænken. De skal alle en tur forbi ukraines universitet for økonomi for at lære om – ja, du gættede rigtigt – økonomi. 

De nye medlemmer skal gennemføre en uges undervisning. Gruppen af nye medlemmer tæller blandt andet komikere, skolelærere, skuespillere og en masse andre med en anderledes baggrund. 

“Vi prøver at give de her folk, der er ansvarlige for vores land, de bedste redskaber, og til at vise dem den internationale praksis, der vil hjælpe dem adressere problemerne,” sagde Tymofiy Milovanov, der er leder af universitetet, ifølge Kyiv Post. 

Vil give redskaber

Folkets Tjener, som partiet hedder, står nu med enorm magt i Ukraine. Ikke nok med, at partiet har præsidentposten, har partiet nu også flertal i parlamentet. Ifølge partiet selv, så skal kurset være med til at klæ de nye på. 

“Vi siger ikke, at vi forventer, at de hurtigt kan lære femårs økonomi. Det er bare et overblik over de vigtigste ting som lovgivere skal bruge for lovgive,” sagde Tetyana Tsyba, der er leder af partiet kommunikationsafdeling til Kyiv Post.