Illustration: Vektor Kunst / Pixabay.com.

Efter en weekend i Odessa er den ukrainske sundhedsminister, Maxim Stepanov, kommet frem til, at der kommer et nyt udbrud af COVID19.

De seneste uger er antallet af nye smittetilfælde fra coronavirus nærmest eksploderet i Ukraine. Det kommer i kølvandet på, at landet løbende er begyndt at slække på karantænereglerne igen.

I weekenden tog sunhedsministeren fra den ukrainske regering til Odessa, og det han så der, fik ham til at forudse, at endnu et udbrud af sygdommen, der har lagt Ukraine og resten af verden ned, er på vej. Det skriver Unian.

“De bærer ikke maske, der er ikke nogen social distancering eller brug af håndsprit – alt dette leder til en stigning i antallet af COVID-19-tilfælde,” siger Stepanov ifølge Unian.

Det stigende antal af smittede er allerede begyndt at skabe røre. Blandt andet vil borgmesteren i Kyiv, Vitalij Klitjko, lukke metroen, hvis tallene fortsætter med at stige, skriver UBN i dag.

“Hvis antallet af patienter stiger og antallet af ledige senge på hospitalerne daler signifikant i de kommende dage, bliver vi nødt til at vende tilbage til skrappe restriktioner inklusiv lukning af den offentlige transport,” siger Klitsjko, der også pointerer, at den beslutning kommer tættere og tættere på.

Populært feriested

I takt med at vejret i Ukraine også bliver bedre eller i hvert fald varmere, tager flere og flere turen til Odessa, strandbyen ved Sortehavet, for at slappe af. Unian har tidligere skrevet om, at strande og barer er propfyldte igen.

I Ukraine er der registreret 706 nye tilfælde af COVID19 det seneste døgn, skriver Kyiv Post.

Odessa er et sted at starte, når verden åbner igen