Kyiv Food Market pyntet op til Halloween. Foto: Emil Filtenborg.

Street Food i Kyiv er særligt en sommerting, men der er et sted, hvor man kan få den oplevelse i løbet af vinteren – omend det er en lidt fancy version af gademad.

Tæt på metrostoppet Arsenalna ligger der en lille klynge af restauranter omkring en hal, der rummer massevis af små madboder, som sælger alt fra asiatisk til amerikansk og fra helsekost til retter, der ville give diætister mareridt i månedsvis.

Hallen kaldes Kyiv Food Market, og på mange måder minder den om de street food-områder, som der også er skudt op af jorden mange steder i Danmark. I Kyiv har man dog forsøgt at nedtone gade-elementet, så Kyiv Food Market fremstår noget mere poleret end lignende koncepter i andre lande.

Ikke desto mindre er Kyiv Food Market et godt sted at få sig en let aftensmad – en ting, der er gået op for rigtig mange af byens beboere, der flokkes omkring de små borde i midten af hallen. De kan i øvrigt ikke reserveres, så tag rundsave på albuerne med for at sikre dig et sted at sidde.

Der ligger også normale restauranter ved siden af markedet, hvor de mere magelige kan bestille et bord i forvejen.

Lokale øl og fremmed mad

Blandt de mange boder på Kyiv Food Market kan redaktionen blandt andet anbefale, at man starter i Varvars bod. Varvar er en bryggevirksomhed fra Kyiv, der sælger øl, som er en smule dyrere end det gængse sluddervand, der bliver skænket på de fleste barer i Kyiv. Til gengæld er det også en del bedre.

På anden-etagen kan man, når man har stillet den værste tørst, købe sig en pizza fra Liberty. Pizza er altid det diplomatiske valg, men på samme etage kan man også få sig en ordentlig bøf eller alt det krabbe, man orker, imens man i underetagen finder både asiatisk og mellemøstlig mad.

Hummussen fra Adelle slår man sig ikke på, men man skal heller ikke forvente at gå fra stedet propmæt, hvis man ikke køber noget andet på siden. Generelt koster en tallerken mad på Kyiv Food Market mellem 110 og 300 UAH.

Det svare til cirka 25-60 kroner.

Nemt at finde

Stedet er nemt at finde. Det ligger på Moskovskaya Street nummer 8 og kan nås med taxa fra Podil eller centrum på omtrent 10-15 minutter, så længe trafikken ikke gør for meget vrøvl af sig.

Det ligger også få hundrede meter fra metrostoppet Arsenalna. Det tager stort set kun den tid, det tager at vente på lyssignalerne, fra man forlader undergrundsbanen til man er inde i varmen på Kyiv Food Market.