Tyrkiet og Ukraine skal arbejde tættere sammen om forsvaret. Foto af Meriç Dağlı hos Unsplash

Ifølge den ukrainske ambassadør i Tyrkiet er tyrkerne klar til at lave store investeringer i Ukraine. Nyheden kommer på samme tid, som stor tyrkisk kæde vil åbne nye butikker i Ukraine. 

Tyrkiet er klar til at lave store investeringer i infrastruktiren i Ukraine. Sådan lyder det fra Andrii Sybiha, der ukraines ambassadør i Tyrkiet. Det er især i infrastrukturen omhandlende grøn-energi og landbruget, skriver det ukrainske medie Ukrinform. 

“Vi ser interesse fra tyrkiske forretninger i store infrastruktur-projekter i Ukraine… (den ukrainske) præsidents besøg og tale ved forretnings-forummet i Istanbul har resulteret i, at en tyrkisk delegation kommer til forummet i Mariupol,” sagde ambassadøren og fortalte, at Ukraine har gjort meget i Tyrkiet for at tiltrække investorer. 

Den ukrainske ambassade i Tyrkiet skriver, at Tyrkiet er ukraines anden vigtigste handelspartner. Ifølge de tyrkiske myndigheder lød samhandlen i 2018 på 4,1 milliarder dollar, hvoraf 1,46 var tyrkisk eksport og 2,64 milliarder ukrainsk. 

Stor kæde åbner flere butikker i Ukraine

Det er dog ikke kun, når det kommer til infrastrukturen, at Tyrkiet laver investeringer i Ukraine. I dag har den tyrkiske mode-kæde LC Waikiki meldt ud, at de regner med at åbne nye butikker i Ukraine i løbet af første kvartal i år. I alt regner de med at åbne 60 nye butikker i Ukraine henover de næste tre år. Det skriver Kyiv Post. 

Den første butik, der åbnes i Kyiv i 2020, vil ifølge Kyiv Post være på 1.880 kvadratmeter. 

LC Waikiki, der oprindeligt var en fransk-ejet kæde, har allerede eksisterende butikker i Ukraine. De findes blandt andet i Kyiv, Chernihiv, Zhytomyr, Kharkiv, Lviv, Dnipro, Kryvy Rih, Zaporizhia og Odessa. I alt har kæden 990 butikker i 47 lande.