Brandfolk på vej til området. Foto from State Emergency Service

Den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij har oplyst, at fem mennesker har mistet livet i den østlige del af Ukraine, hvor en brand lige nu hærger et stort område i Luhansk-regionen.

I de sidste dage har der været to skovbrande i den ukrainske Luhansk-region i den østlige del af landet, og brandfolk kæmper fortsat på at få dem under kontrol. Den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij er i området for at give sin støtte, og han oplyser, ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian, at der er fem døde indtil videre, mens en række er sårede. 

“I øjeblikket har vi oplysninger om, at der er fem mennesker (døde. red). Dette er ufuldstændige data indtil videre, vi vil have komplette oplysninger ved udgangen af dagen. Vi vil tro og håbe, at der ikke er flere ofre,” lyder det fra den ukrainske præsident, der også siger, at 24 huse er ødelagte, mens yderligere 59 huse har taget betydelig skade.

Flere sårede

De lokale myndigheder melder, at der er 22 personer på hospitalet lige nu på grund af branden, som myndighederne endnu ikke kender årsagen til. 

“Det femte offer er en mand, der blev fundet for to timer siden. Vi kan stadig ikke sige, at vi undersøgte det fulde område. Det var meget farligt at gøre dette i går aftes. I dag udfører vi en hus-til-hus-undersøgelse,” sagde Sergii Haidai, der er guvernør i regionen, tidligere i dag ifølge Unian. 

Unian skriver, at der er tale om to brande i området, som gør det svært for brandfolkene at få det under kontrol. Brandene startede den 6. juli, og de strækker sig over et område på over 50 hektar. Der er en høje temperaturer og kraftige vinde i området, der gør brandfolkenes arbejde besværligt. 

Det er ikke første gang, at der er store brande i Ukraine i år, da landet har haft en meget mild vinter og varmt forår plus sommer. Tidligere har der været brande i området omkring Tjernobyl og i den nordlige del af Ukraine.