Foto: Unsplash

Den ukrainske sundhedsminister, Maksim Stepanov, mødtes med G7-ambassadørerne for at diskutere blandt andet vaccinepas.

Vaccinen imod coronavirussen er i de flestes øjne en billet til friheden igen. Vaccinen gør det muligt at rejse, at komme ud og på mange andre måder komme tilbage til det normale liv, vi kendte fra før pandemiens udbrud.

Nu har den ukrainske sundhedsminister, Maksim Stepanov, været til møde med ambassadørerne fra G7-landene – blandt andet om vaccinepas. Det skriver nyhedsbureauet Unian.

Vaccinationspasset er et forsøg på at standardisere nogle regler og normer omkring vacciner, som planlagt skal give indehaveren mulighed for større bevægelsesfrihed i lande, der godtager passet.

På mødet diskuterede de desuden anti-COVID-strategi, det ukrainske vaccinationsprogram, en oplysningskampagne for vaccinationer og yderligere planer om at reformere det ukrainske sundhedsvæsen generelt.

Vaccinerne er så småt i gang

De første vacciner er så småt begyndt at blive delt ud i Ukraine, men det har fortsat lange udsigter. Pt. har omkring 2000 mennesker fået vaccinen. Det er ret langt bagud i forhold til nabolandene, men processen er påbegyndt nu.

Det seneste døgn er 8172 personer blevet erklæret smittede med coronavirus. Omkring 74.000 mennesker blev testet i samme periode. Det er væsentligt flere udførte tests end vi har været vant til i år.

Fredag blev 2806 patienter indlagt på hospitalet. 1922 blev udskrevet. 151 personer døde det seneste døgn, og det totale antal døde nærmer sig nu 26.000 officielt. 4766 personer kom sig ovenpå sygdommen det seneste døgn.