Foto af Kyle Ryan hos Unsplash

Kiev: Der var fokus på handel mellem de to lande og den kulturelle forbindelse, mens konflikten med Rusland blev gemt væk ved Israel premierministers besøgt i Ukraine. 

Den længe ventede besøg af Israels premierminister Benjamin Netanyahu hos Ukraines præsident Volodimir Zelenskij fandt sted den 19 august. De to lande talte om økonomiske forhold såsom muligheden for samarbejde om softwareudvikling og en udviklingen af samhandelen mellem de to lande. 

“Jeg har set, at I nu er begyndt at udvikle jer næsten dobbelt så hurtigt efter valget. Og jeg tror ikke, at det er et tilfælde,” sagde Benjamin Netanyahu, ifølge Kyiv Post, til den ukrainske præsident og henviste til, at præsidentens parti Folkets Tjener fik majoriteten af stemmerne til det ukrainske parlamentsvalg tilbage i juli. 

Til gengæld var krigen mellem Ukraine og de russisk støttede separatister i den østlige Donbass-region ikke det store samtaleemne. Krigen har ellers kostet 13.000 mennesker livet og besat syv procent af ukraines territorium. 

I stedet var et større samtaleemne en handelsaftale mellem de to lande, som efter planen skal ratificeres i det israelske parlament i næste måned.