VDNG om vinteren. Foto: Emil Filtenborg.

Et tykt snetæppe har lagt sig over Kyiv i de seneste dage, og snevejret fortsætter ufortrødent i dag, ser det ud til.

Det ser flot ud, men det kommer også med sine udfordringer og problemer. Snevejr lammer lige nu trafikken i den ukrainske hovedstad Kyiv, hvor der er tæt trafik eller kø på nærmest alle store hovedveje i byen.

Morgentrafikken i Kyiv i dag, den 10. februar. Kilde: Google Maps.

Folk der er vante til at køre bil, taxa eller bus i Kyiv vil måske indvende, at morgentrafikken i Kyiv altid er slem, men sneen har ikke gjort det bedre. Faktisk har den gjort det betragteligt værre end den gennemsnitlige morgentrafik.

Hverken Zhuliany eller Boryspil lufthavnene melder lige nu om forsinkelser på deres hjemmesider.

Snedækket har skabt problemer for myndighederne i nogle dage nu, efter at der var en kort periode med tøvejr i sidste uge, der gav både billister og snerydere færre panderynker. Til gengæld skabte istapper, der faldt fra tagene nogle problemer med sikkerhed, så store dele af fortorvene måtte afspærres.

Vejret fortsætter

Ifølge det norske vejrinstitut, YR, ser det ud til, at sneen fortsat vil falde i formiddag. Til gengæld klarer det op senere. Det betyder dog ikke, at vi er færdige med sneen. Der er frost i de næste to uger frem.

Både torsdag og fredag, vil der ifølge YR falde sne i Kyiv – endda i større mængder end i dag, ser det ud til. Hvor det i dag kun vil sne om formiddagen, sner det morgen, middag og aften i morgen, imens fredag bliver et helt døgn med sne.

I næste uge får vi tilmed voldsomme frostgrader at forholde os til. På onsdag skal det blive helt ned til -27 grader om natten og -21 grader om dagen.