Podil ligger fortsat øde hen på trods af forårets komme. Arkivfoto: Emil Filtenborg.

Den ukrainske premierminister Denis Sjmygal forventer at modtage en financiel støttetranche i løbet af to uger. 

Efter et møde med vicepræsident for den Europæiske Kommission, Valdis Dombrovskis, i fredags, forventer den ukrainske premierminister, at Ukraine vil modtage en hjælpepakke indenfor to uger. Det skriver nyhedsbureauet Ukrinform.

Parterne diskuterede den igangværende coronakrise og dens betydning for økonomierne i Ukraine og EU samt finansiel og økonomisk samarbejde. Ukraine har allerede fået 190 millioner euro i støtte (ca. 1,4 milliarder kroner).

Nu kan der være mere hjælp på vej, skriver det statsejede nyhedsbureau. Indenfor de næste to uger kommer der ifølge premierministeren endnu en tranche, efter han har lovet, at strukturelle reformer er på vej.

Der er til dato registreret 18.291 tilfælde og 514 dødsfald af coronavirus i Ukraine. Det seneste døgn er 433 nye smittede blevet føjet til listen.

UkraineNu skriver løbende om udviklingen i henhold til coronasituationen i landet.  Her er blandt andet de første planer for den delvise genåbning den 22. maj, virusens betydning for reformerne og betydningen for den ukrainske økonomi.

Det kan du læse mere om i ugens økonomiske overblik.

Ugens økonomiske overblik: Bank-lov er vedtaget og lempelse af karantænen