Foto: Emil Filtenborg.

Det ukrainske fodboldhold Shakhtar Donetsk har slået spanske Real Madrid for anden gang siden oktober.

Det er efterhånden mere reglen end undtagelsen, at Real Madrid må se sig slået af det ukrainske hold Shakhtar Donetsk. To gange har de slået de spanske stormestre i Champions League siden oktober. Det skriver Unian.

Det betyder, at de nu ligger nummer to i deres gruppe med 7 point – størstedelen er altså hentet i kampe imod Real Madrid, hvilket er underligt. Slaget stod i Kyiv og blev spillet for tomme tilskuerrækker på grund af COVID.

Shakthar vandt kampen 2-0 og har nu rigtig gode muligheder for at gå videre i Champions League, hvis de slår gruppens nummer 4, Inter, i deres sidste kamp. På førstepladsen ligger tyske Mönchengladbach, og andenpladsen er delt mellem Shakhtar og Real Madrid.

Vinder de kampen er de sikkert videre, fordi de har slået Real Madrid to gange, og selv hvis Real Madrid også slår Inter, så vil de indbyrdes kampe betyde, at Shakhtar er videre fra gruppespillet.

Dårligt nyt for Dynamo fans

Til gengæld går det ikke særligt godt for Shakhtar Donetsks ukrainske rivaler, Dynamo Kyiv, der lige nu ligger og roder rundt på bunden af deres gruppe med blot et enkelt point. Deres gruppe er dog også ubarmhjertig.

Barcelona har førstepladsen med 12 point efter fire kampe, og andenpladsen holdes solidt af italienske Juventus med ni point. Alle holdene i gruppen har to kampe tilbage, så uanset hvordan det går, vil Dynamo Kyiv ikke kunne nå andenpladsen.

Til gengæld kan Dynamo Kyiv glæde sig over, at de lige nu fører den ukrainske liga efter elleve spillede kampe. Shakhtar ligger naturligt nok på andenpladsen med tre point op til hovedstadens hold.