Foto: sanya_che / Pixabay.com

Separatisterne i den selvbestaltede republik Donetsk har vedtaget en ny lov. Hele Donetsk-regionen tilhører republikken, lyder det. 

Da krigen i det østlige Ukraine brød ud, tog separatister med russerne i ryggen store dele af Lugansk og Donetsk. Efterfølgende proklamerede de, at landet nu ikke var Ukraine længere. Ifølge dem er det nu to selvstændige republikker.

Parlamentet i den ene af disse republikker, den i Donetsk, har nu vedtaget en ny lov, der siger, at deres retmæssige område er hele Donetsk-regionen. De er altså ikke tilfredse med deres nuværende område, men vil også have den del af Donetsk, som den ukrainske regering kontrollerer.

Det skriver Kommersant på baggrund af informationer fra nyhedsbureauet i Donetsk.

“Med denne lov bliver dem, der bor i områderne, som midlertidigt er kontrolleret af Ukraine, ikke glemt,” siger formanden for Republikkens Folkeråd, Vladimir Bidevka.

Ifølge flere eksperter på Ukraine skal det ses som en optakt til de fredsforhandlinger, der skal foregå i Paris den 9. december.

“Kreml øger indsatsen forud for Normandi-forhandlingerne i Paris,” skriver analytikkeren Alex Kocharov blandt andet på Twitter.