Foto: World Economic Forum / Boris Baldinger

Det har været et begivenhedsrigt år for den ukrainske præsident, der har været udsat for flere udfordringer i løbet af sit første år på posten. 

Kyiv Post har lavet en video, der viser højdepunkterne fra den ukrainske præsident Volodimir Zelenskijs første år i det varme sæde. Her har han blandt andet fået vedtaget den længe ventede landreform, stoppet oligarken Kolomojskis mulige overtagelse af PrivatBank, været i vælten med Trump og taget skridt til at ende krigen i Donbas

Men selv om det er gået godt for den ukrainske præsident på flere områder, så er alt ikke en dans på roser. Specielt i den seneste tid er han kommet under pres for blandt andet at have skiftet en del reformvenlige ministre ud, som er kendt for at slå hårdt ned på korruption. For nyligt åbnede Zelenskij også op for, at han måske vil forsøge at blive genvalgt om fire år. Han har ellers tidligere afvist dette. 

Det er alle emner, som Ukrainenu har fulgt tæt, og du kan se videoen over de største højdepunkter fra året, der er gået, nedenfor.