St. Andrews Church i Kyiv, bygget i 1797. Foto: Stefan Weichert

Der er meget at se i Ukraine, når det igen bliver muligt at rejse. Nær centrum af Kyiv er det muligt at se de største attraktioner i mini-udgave. 

Ukraine har meget at byde på fra det industrielle øst til det kulturelle vest, hvor landet blandt andet byder på flere storslåede kirker og skøn natur med alt fra bjerge til Europas største ørken. Nær Kyiv kan turister også se Tjernobyl atomanlægget, og generelt er det umuligt at nå alting på en gang i Ukraine, der er cirka 14 gange så stor som Danmark. 

I Kyiv er det dog muligt at se Ukraine i en mini-udgave i parken ‘Ukraine in Miniature’, der ligger nær metrostoppet Hydropark, hvis det kniber med tiden. Her vises alt fra St. Andrews Kirke i Kyiv og det store Chernivtsi Universitet til Vorontzov Palace på Krim-halvøen i små miniature udgaver. Det minder på mange måder om, hvordan Legoland i Billund har bygget små udgaver af kendte områder i Danmark ud af lego-klodser.

Opera and Ballet Theatre of Ukraine, bygget i 1901. Foto: Stefan Weichert

‘Ukraine in Miniature’ har netop åbnet igen efter lempelsen af karantænen, og det er tydeligt, at de stadig mangler at få gjort klar til sæsonen, men parken er stadig et besøg værd, hvis du er på de kanter. En billet koster 100 hryvnia – cirka 25 kroner – og det tager cirka en time at komme rundt og se alle modellerne, og det er muligt at købe souvenirs. 

Chernivtsi Universitet. Bygget i 1875. Foto: Stefan Weichert

Især fokuserer ‘Ukraine in Miniature’ på Kyiv, Krim-halvøen og Lviv, da det er her, at mange af de historiske bygninger findes. Den østlige del af landet med storbyerne Kharkiv og Dnipro er ikke særlig godt repræsenteret. Det samme er tilfældet for Donetsk, der er under separatisternes kontrol, og det kan skyldes, at områderne er mere kendte for industri. 

‘Ukraine in Miniature’, der åbnede i 2006, har adressen Brovarskoi ave 9v, Kyiv 02089, Ukraine, og du kan finde deres hjemmeside her