Dnipro-floden. Foto af Roman Datsyuk hos Unsplash

På denne specielle flyvetur kommer du til at se Tjernobyl, Dnipro-floden og meget andet tæt på. Nærmest som fugleperspektiv. 

Ukraine International Airlines, UIA, arrangerer den syvende marts lidt af en speciel tur, hvor du kan få mulighed for at se Kyiv og Tjernobyl fra oven. Der kan du få udlevet din dørm om at se seværdighederne fra et fugleperspektiv, skriver selskabet. 

Du kommer til at se seværdighederne i 900 meters højde i en Embraer 195-flyvemaskine, og du får mulighed for at tage billederne med piloterne i cockpittet, stille dem spørgsmål og få stillet en del af din nysgerrighed. 

Blandt andet foreslår UIA, at du kan spørge om, hvorvidt det er sandt, at autopiloten står for hele arbejdet hele vejen? Om du kan flyve uden motorer? Hvad turbulens er, og om du skal være bange for det? Men det er selvfølgelig op til dig selv. 

Flyveturen tager en time og ti minutter og koster 2.660 UAH – omkring 600 kroner – og det inkluderer også mad på turen. 

Flyruten på turen med UIA. Kilde: UIA

Turen starter den syvende marts kl. 10 fra Boryspil Lufthavn i udkanten af Kyiv med check-in. I flyver først omkring Dnipro-floden, før turen fortsætter over Pripjat i Tjernobyl-området. Dernæst går turen forbi det ukrainske flyselskabs Antonovs lufthavn ved Gostomel, der er hjemsted for verdens største fly, An-225 Mriya. Flyveturen slutter kl. 12.10, hvor der er så er mulighed for at snakke med piloterne i et par timer. 

Du kan læse mere om turen her. Og du kan se en video med Tjernobyl fra oven nedenfor.