Foto: Martin Sanchez hos Unsplash.

Der har været massevis af rygter, men nu kommer den ukrainske sundhedsminister med klarhed om, hvordan weekendkarantænen kommer til at se ud.

Ukraine nu har ved flere lejligheder skrevet om, at et nyt weekendlockdown har været under opsejling. Weekendkarantænen kommer til at gælde hele lørdag og søndag, det skriver nyhedsbureaet Unian.

“Vi laver en striks weekend-karantæne. Det betyder at i weekenderne, lørdag og søndag, fra klokken 00.000 lørdag til 00.00 mandag, vil kun supermarkeder, apoteker, offentlig transport, benzinstationer og dyre-apoteker være åbne,” fortalte sundhedsministeren i dag.

Der er stadigvæk en mulighed for, at restaurationer kan få lov til at være åbne for take-away, men det er endnu uvist, hvornår karantænen træder i kraft.

“Vi anbefaler, at andre butikker, indkøbscentre og underholdningscentre bliver lukket på lørdage og søndag,” tilføjer ministeren.

Fortsat høje smittetal

Antallet af smittede er fortsat højt. Der er nu ikke længere en eneste region i Ukraine, der er farvet grøn eller gul på regeringens eget kort. Det betyder at spredningen af sygdommen er høj over hele landet.

I det seneste døgn er der blevet registreret 8687 nye tilfælde af sygdommen. 321 af dem er sundhedspersonale, 1100 blev indlagt og 2277 kom sig over sygdommen. 115 er døde det seneste døgn.

Det totale antal smittede ukrainere når snart en halv million, og dødstallet er nu oppe på 8565. Omtrent 41.000 er blevet testet det seneste døgn, hvilket vil sige at omtrent en femtedel af alle tests var positive.