Foto: Martin Sanchez hos Unsplash.

Der er verserende rygter om nye og strammere karantænegreb i Ukraine, for at dæmme op for COVID19.

Der er rygter om, at den Ukrainske regering fra mandag vil gøre karantænereglerne i landet endnu skrappere i et forsøg på at dæmme op for smittespredningen af COVID19. Det skriver Unian på baggrund af en artikel fra Ukrayinska Pravda. 

Oplysningerne kommer angiveligt fra unavngivne kilder i både ministerkabinettet og fra præsidentens kontor. Unavngivne kilder skal man altid nære en sund skepsis for, men det er alligevel værd at notere sig, hvad de siger.

Det forlyder nemlig, at en af de muligheder, der overvejes er at indføre “karantæne i weekenden,” hvilket formentlig betyder begrænset mulighed for at gå på bar, restaurant, træningscenter og på indkøb.

Det lyder også, at der måske kommer et udgangsforbud, men som sådan er det endnu ikke blevet bekræftet. Det står dog udenfor enhver tvivl, at Ukraine lige nu har meget høje smittetal.

Næsten 9000 om dagen

Det seneste døgn har Ukraine registreret 8899 nye tilfælde af coronavirus. Det skriver Ukrinform på baggrund af tal fra landets sundhedsminister, Maksim Stepanov. Mere bekymrende er det, at 401 af de smittede arbejder i sundhedsvæsenet.

Ifølge sundhedsministeriet er 1207 mennesker kommet på hospitalet, 157 er døde og 5100 personer er kommet sig igen. Smitten spreder sig særligt i de store byer (Kyiv og Kharkiv), imens Khmelnytskij-regionen, Donetsk-regionen og Zhytomyr-regionen også har mange tilfælde.

Det totale antal af smittede i Ukraine er 411.093 personer siden pandemien brød ud.