Foto af Jason Wong hos Unsplash

Det irske lavprisselskab Ryanair vil også åbne nye flyruter imellem Ukraine og Italien.

Irske Ryanair har annonceret, at de vil lancere 16 nye ruter mellem Ukraine og Italien i løbet af vinteren i år og næste sommer. Det skriver Kyiv Post. Ruterne vil blandt andet skabe nemmere adgang til Bergamo, Catania, Bologna og Rom.

Det er ikke det første fremstød Ryanair laver i Ukraine. Siden sidste år har de fordoblet antallet af flyruter til Ukraine, men har selvfølgelig fået et tilbageslag af Corona-pandemien, der har ramt både turisme og forretningsrejser hårdt.

Det afholder dem dog ikke fra at planlægge flere udvidelser.

En del af en tendens

Ryanair er ikke det eneste flyselskab, der har vist stigende interesse for Ukraine. Også Wizzair har ambitiøse planer for landet. Fra den første juli kom der et direkte fly fra Lviv til Billund.

Den nye rute er en del af en større udvidelse, som WizzAir har gang i. De vil nemlig etablere en helt ny base i Lviv med ruter til flere lande end bare Danmark. Det oplyste de i en pressemeddelelse tidligere på året.

Før coronakrisen gjorde sit indtog, meldte det danske rejsebureau Albatros Travel, at de kunne mærke en stigende interesse for Ukraine fra danske turister. Efter krigens begyndelse blev turismen hurtigt halveret, men der er fortsat et enormt stort potentiale for turisme i Ukraine.