Foto af Rae Tian hos Unsplash

Ifølge det russiske medie Kommersant er det muligt, at Ukraine snart får de beslaglagte skibe fra november 2018 tilbage fra Rusland. 

Tilbage i november 2018 beslaglagde Rusland tre ukrainske flådefartøjer, da de var på vej ind i Kerch strædet nær Krim-halvøen. Skibenes besætning blev også tilbageholdt, men blev løsladt i 2019 som en del af en større fangeudveksling mellem Rusland og Ukraine. 

Nu ser det ud til at også de tre krigsskibe kan finde vej tilbage til Ukraine. Ifølge det russiske medie Kommersant er Rusland i en proces, hvor de prøver at få arrangeret en overdragelse af skibene.

I går kom det også frem, at Rusland og Ukraine skal diskutere en ende på krigen i ukraines østlige Donbass-region den 9. december i det såkaldte Normandie Format, der består af  Rusland, Ukraine, Frankrig og Tyskland. Overdragelsen af skibene skulle gerne finde sted før fredsforhandlingerne, der skal forsøge at finde en ende på krigen, som brød ud i 2014. Det skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian. 

Ifølge Unian skulle Ukraine og Rusland være i det sidste stadie med at få arrangeret en overdragelse, og skibene ventes at blive slæbt tilbage til en ukrainsk havn. Dog forbliver de ukrainske soldaters våben og radioer på russiske hænder, skriver Unian.