Foto af Oleksandr Zhabin hos Unsplash

Den tidligere ukrainske præsident Petro Porosjenko er nu på listen over sanktionerede personer i Rusland. Det er endnu uklart, hvilken betydning det vil få for hans forretninger i landet. 

Rusland har den 31. august besluttet at udvide landets sanktionsliste med økonomiske sanktioner. På den nye liste optræder nu den tidligere ukrainske præsident Petro Porosjenko, som tabte valget sidste år til den nuværende præsident Volodimir Zelenskij. 

Derudover er lederen af det ukrainske parti Voice, Sviatoslav Vakarchuk, også kommet på sanktionslisten med yderligere 39 andre ukrainere, primært politikere.  

At komme på listen betyder, at Rusland indefryser ens aktiver i landet såsom ejendomme og sikkerhed. Derudover vil de sanktionerede personer ikke kunne trække penge ud af Rusland. Porosjenko kaldes i Ukraine for chokolade-kongen, da han ejer Ukraines største chokoladeproducent Roshen, som også har mange aktiviteter i Rusland. Det er endnu uklart, hvordan det vil ramme Porosjenkos forretning at blive sanktioneret. 

Mange sanktioneret hos Voice

Hele 19 medlemmer af partiet Voice er kommet på sanktionslisten. Blandt andet en række fra partiets ledelse. Det skriver Kyiv Post.

”For mig er optagelsen af 17 lovgivere hos Voice på besættelses-landets sanktionsliste en vurdering af vores aktiviteter over for angriberen. Vi vil fortsætte med at arbejde fuldt ud for at stoppe Rusland og genoprette Ukraines territoriale integritet,” lød det fra en af de sanktionerede politikere hos Voice i en udmelding fra partiet til pressen. 

Yana Zinkevich, der er leder af en enhed af frivillige læger i Donbas, er også kommet på listen og skrev på Facebook, ifølge Kyiv Post: 

”Jeg kom ind på Ruslands sanktionsliste. Jeg kan være stolt af mig selv.”