Foto: Emil Filtenborg.

Røde Kors har åbnet en lille fotoudstilling, der i de næste to uger vil vise billeder fra et Donbas, der kommer sig ovenpå krigen. 

Mandag åbnede Røde Kors en udstilling med billeder af fotografen Oles Kromplias, der har brugt flere dage på at fotografere organisationens arbejde i Østukraine. Nærmere bestemt drejer det sig om de regeringskontrollerede områder nær Donetsk og Luhansk.

Udstillingen følger Røde Kors’ frivillige og medarbejdere i deres arbejde med at drive alt fra mobile sundhedsklinikker og hjemmepleje til førstehjælpstræning. Ifølge manden bag billederne, viser de ikke tristhed, men derimod håb.

Hvis du er i Kyiv, kan du selv bedømme, hvad du ser. Udstillingen hænger i det statslige nyhedsburaus, Ukrinform, lokaler. Adressen er Bohdan Khmelnytskij 8/16. Der vil de blive hængende til den 25. november i år.

Dyr konflikt

Siden krigen imellem de ukrainske styrker og militante separatist grupper med Rusland i ryggen i 2014, har den kostet 13.000 mennesker livet i alt. Over en million mennesker er siden blev sendt på flugt.

Det lever i dag som det, man kalder internt fordrevne. Mange af dem er landet i de regeringskontrollerede områder nær frontlinjen, der afskærer to af Østukraines hovedbyer fra resten af landet.

I mange tilfælde har det været besværligt for de lokale samfund at tag imod de mange fordrevne mennesker.