Foto af Victor Xok hos Unsplash

Der kommer til at blive indført nye restriktioner i nogle regioner, som et svar på det stigende antal smittede. 

De ukrainske myndigheder meldte torsdag, at antallet af nye smittede med coronavirus i det sidste døgn er på hele 1.318, hvilket er det højeste antal i Ukraine på et døgn indtil videre. Det kommer efter en onsdag, hvor antallet var på 1.271, hvilket også var rekord. Det skriver Kyiv Post

Der er mere end 75.000 bekræftede smittede i Ukraine, 1.788 døde, mens over 41.000 er kommet sig igen efter smitten. 

Det stigende antal smittede er kommet efter, at Ukraine har åbnet mere for samfundet igen for at få gang i økonomien. Blandt andet er flere shoppingcentre igen åbne, og den offentlige trafik kører stort set som normalt. 

Inddelt i zoner

Den ukrainske udenrigsminister har tidligere meldt ud, at landet bliver (og nu er) delt ind i zoner efter smittetrykket, og der vil være specielle restriktioner i nogle.

“Fra 1. august begynder nye regler vedrørende karantæne begrænsninger at fungere i Ukraine. Vi har foretaget en fordeling i fire zoner, der hver har forskellige begrænsninger. Den blødeste vil være i den “grønne” zone – maske-tilstand, hvor man skal holde afstand. En person per fem kvadratmeter ved masse arrangementer såsom biografer og teatre. Der må belægningen af hallen heller ikke være mere end 50 procent,” lyder det fra ministeren, der melder, at der selvfølgelig i andre zoner vil være mere hårde restriktioner, og at det handler om smittetrykket.

På grund af det stigende antal smittede, som du kan følge på dette kort i de forskellige regioner, kommer der nye restriktioner i regionerne Rivne, Khmelnitsky, Chernihiv og Kharkiv. De er i øjeblikket i den grønne zone, skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian, men det kan nu være slut. Det er endnu usikkert, om regionerne skal i den gule eller røde kategori. 

I den røde kategori er der blandt andet restriktioner på den offentlige transport, og store dele af samfundet vil igen være lukket.