Illustration: Vektor Kunst / Pixabay.com.

I Lviv stritter borgmesteren imod regeringens weekendkarantæne. Det samme gør sig gældende i andre regioner.

Lvivs borgmester har erklæret, at lørdag og søndag fortsat er arbejdsdage for små og mellemstore virksomheder i hans by. Det går direkte imod den linje, der er blevet lagt af regeringen, som betyder at det stort set kun er supermarkeder og apoteker, der må holde åbent lørdag og søndag.

”Det er blevet besluttet at indtil den 30. november, vil lørdag og søndag i Lviv være arbejdsdage for catering, indkøbscentre, underholdningscentre, kulturelle institutioner, træningscentre og markeder,” siger borgmesteren.

Men borgmesterens protest står ikke alene, skriver Unian. Også i Ternopil, Cherkasy og Rivne har borgmestrene sagt god for, at virksomheder kan holde åbent. Det mener premierminister Denis Sjmygal dog ikke, at de har beføjelse til.

Over 12000 smittede

Antallet af smittede i Ukraine stiger ufortrødent. Det seneste døgn er 12.524 blevet testet positive for sygdommen. Af de smittede er 496 personale fra sundhedsvæsenet – 1525 patienter er blevet indlagt på hospitalet.

Trenden går kun en vej lige for tiden, og det er den forkerte vej. Særligt er det et problem, at for hver patient, der kommer sig, er der to nye, der bliver syge. Det seneste døgn er 4953 patienter eksempelvis blevet raske.

Til gengæld går det bedre med den ukrainske indsats for at registrere sygdommen og teste for den. 78.179 tests blev udført det seneste døgn.