Podil ligger fortsat øde hen på trods af forårets komme. Arkivfoto: Emil Filtenborg.

Det ukrainske Minister Kabinet har netop godkendt planen for resten af 2020. Her er samarbejdet med EU en topprioritet.

På et møde onsdag har den ukrainske Minister Kabinet vedtaget regeringens plan for resten af 2020, og det giver et indblik i, hvad borgere og virksomheder i landet kan forvente.

“Dokumentet er fundamental. Det indeholder 690 emner, som hver har begrundelse for dets betydning, ansvarlige officerer, deadline, præstationsindikator og forventede resultater. Det vil sige, det er et dokument, der vil guide ministerierne i deres daglige aktiviteter,” lød det fra den ukrainske premierminister Denis Sjmygal ifølge Ukrinform

Sjmygal forklarede de fremmødte, at det blandt andet er Minister Kabinettets plan at øge samarbejdet med EU, så der bliver lavet en form for “industriel visumfri” aftale. Derudover skal den nuværende samarbejdsaftale med EU ændres, så Ukraine får mere ud af den. 

Ukraine skal også udvikle et lovforslag om skabelse af en fri-økonomisk zone for landets it-industri. Det er også noget, som vi på Ukrainenu har skrevet om løbende i sidste uge. 

Udvikling af lokalområder

Premierministeren forklarede også, at regeringen har planer om at udvikle lokalområder i landet, hvor det blandt andet skal gøres nemmere for unge familier at starte landbrug. 

Derudover har regeringen også planer om at hjælpe erhvervslivet i Ukraine, hvor nogle deadlines bliver rykket på grund af corona-krisen, og hvor der vil blive sat fokus på at hjælpe virksomheder i eksporten. Det er dog stadig uklart, hvad præcist regeringen vil gøre på dette område. Det er det samme for andre punkter i programmet.

Der vil også komme en række ændringer af State Fiscal Service, hvor der skal laves et nyt kontrolorgan til bekæmpelse af økonomisk kriminalitet. Hos toldvæsenet skal der laves en online platfor, der skaber mere kontrol over varer og reducere vagters indflydelse.  

Der skal også installeredes 50 automatiske vægt-systemer på vejene i Ukraine. De skal kontrollere om lastbiler kører med for megen fragt, som ødelægger vejene og er til gene or billister og koster statskassen dyrt.