Illustration: Vektor Kunst / Pixabay.com.

Forsøget på at indføre og implementere en karantæne, der gælder udelukkende i weekenden, bliver ikke forlænget.

Den ukrainske regering forsøgte tidligere i efteråret at indføre endnu et lockdown, der skulle gælde lørdag og søndag. Men i regionerne strittede de lokalvalgte politikere imod og nægtede at implementere karantænen.

Selv i Kyiv, den ukrainske hovedstad, har der ikke været nogen mærkbar forskel i weekenden, hvor barer og restauranter har været åbne i weekenden – stridt imod reglerne dikteret fra regeringen i samme by.

Men nu lyder det, at weekendkarantænen ikke bliver forlænget. Det fortalte sundhedsminister Maksim Stepanov i et talkshow, skriver det ukrainske nyhedsbureau Unian.

Rygter om rigtigt lockdown

Der har længe svirret rygter om, at et lockdown henover julen kommer til at blive pålagt landet. Rygterne siger, at karantænen kommer til at vare omtrent tre uger fra den 23. december til den 15. januar.

Det skrev UkraineNu i går. Der er fortsat ikke styr på smittespredningen af COVID19 i Ukraine. Så sent som i dag slog Kyiv sin egen rekord med 1799 tilfælde registreret det seneste døgn.

Den dag med flest registrerede smittede i Danmark, blev der registreret lidt over 1300 tilfælde i hele landet. Danmark har omtrent dobbelt så mange indbyggere som Kyiv ifølge de officielle tal.

12.000 nye smittede

På landsplan er 12.498 nye smittede blevet registreret i Ukraine det seneste døgn, hvoraf 646 af dem arbejder i sundhedsvæsenet. I samme periode er omtrent 10.000 kommet sig igen, skriver Unian.

1470 er det seneste døgn blevet indlagt på hospitalerne, og der er blevet udført omtrent 62.000 tests. De største klynger af smittede finder man i Kyiv, Odessa, Dnipropetrovsk og Lviv.