Foto af CDC hos Unsplash

Den nuværende karantæne, som har været hverdag i Ukraine siden marts, bliver forlænget efter den 22. maj, lyder det fra premierminister Denis Sjmygal. 

Selv om Ukraine har slækket på nogle af karantæneforanstaltningerne, så går der endnu et godt stykke tid, før hverdagen vender tilbage til normalen. Karantænen bliver nemlig forlænget efter dens nuværende udløbsdato den 22. maj.

Det fortæller premierminister Denis Sjmygal til TV-stationen 1+1, skriver Kyiv Post. Det er ifølge Kyiv Post endnu svært for Sjmygal at forudse, hvornår karantænen får en ende, siden antallet af nye smittetilfælde ikke forbedres.

Landet har også den første dag til gode, hvor antallet af kurerede udligner antallet af nye smittede, skriver Kyiv Post.

Genåbningen er begyndt 

I går begyndte flere caféer, barer, restauranter og forretninger små småt at åbne igen, men for mange erhvervsdrivende er det for sent. Flere er allerede gået konkurs og må se sig selv slåede af coronakrisen.

Til gengæld lader det nu til, at den offentlige transport kommer tilbage i midten af sommeren, altså om en måned eller to. I dag var den første hellidag efter karantænen blev slækket, og det gav sig til udtryk i enormt høje taxapriser og store trafikpropper.