Foto af Eva Dang hos Unsplash

Den ukrainske premierminister er på besøg i London, hvor han forsøger at skaffe flere investeringer til Ukraine.

Tidligere har den ukrainske premierminister Oleksiy Honcharuk sagt, at Ukraine kan få en vækst på hele 40 procent over de næste fem år, hvis det lykkedes at få gennemført flere reformer. En stor del af den plan er at sikre flere investeringer i den ukrainske økonomi, og derfor er premierministeren i London til møde i det såkaldte EBRD i London, der er en samling af østeuropæiske lande, for at diskutere investeringer. 

“Vi er et demokrati, og vi er stolte af det. Vi er dedikeret til EU. Vi kæmper mod korruption. Investorer vil få fordel af vores nye offentlige-private samarbejdslov,” sagde premierministeren ifølge det ukrainske nyhedsbureau Ukrinform og henviste til, at den ukrainske regering vil se mere samarbejde mellem det offentlige og private. 

På Twitter skrev premierministeren blandt andet, at der “i dag ikke er nogen korruption i Ukraine på højt niveau. Jeg er overbevist om, at der ikke vil være nogen korruption overhovedet i den nære fremtid. Invester i Ukraine.”

Ifølge hjemmesiden Trading Economics ligger Ukraine dog lavt på ranglisten over de mindst korrupte lande, og det står i kontrast til meldingen fra premierministeren. Ukraine indtager en plads som nummer 120 ud af 175 lande, ifølge Trading Economics. 

Ifølge en analyse fra Nordea har Ukraine oplevet et stort fald i antallet af udenlandske investeringer i landet efter 2014, da krigen i den østlige Donbass-region brød ud. Især russiske investeringer er faldet kraftigt. Derfra har de årlige investeringer stabiliseret sig på omkring tre milliarder dollar med Tyskland, Storbritannien, Schweiz, Holland og Cypern med den største andel.