Foto af Max Kukurudziak hos Unsplash

Kiev: Den militære indsats i det østlige Ukraine får nu et nyt overhoved. Præsidenten har længe været i gang med at skifte ud i toppen af den offentlige administration. 

Der bliver lavet markante rotationer i den øverste ledelse af det ukrainske forsvar af grænserne i det østlige Ukraine, hvor landet i de seneste 5 år har slås med russisk-sindede separatister. Den tidligere øverste officer i området er blevet fjernet af præsident Volodimir Zelenskij. 

I stedet for ham er det nu general Volodimir Kravchenko, der skal lede den 40.000 mand store militære indsats. Generalen har tidligere været i spidsen for Ukraines nordlige militær, der står for forsvaret af blandt andet hovedstaden Kiev. Det skriver Kyiv Post. 

Krigen i det østlige Ukraine startede som protester og voldelige demonstrationer i 2014. Det udviklede sig til en krig, hvor Rusland på den ene side er anklaget for at have givet separatisterne våben og militær støtte. 

Krigen i det østlige ukraine har kostet 13.000 liv, siden den blev påbegyndt i 2014. 4000 af dem er soldater fra Ukraine. 30.000 mennesker er i løbet af konflikten blevet såret, og der er store problemer med blandt andet vandforsyning og miner i de besatte områder.