Foto af Michelle Ding hos Unsplash

Tobaksindustrien bidrager meget til den ukrainske økonomi, og Volodimir Zelenskij håber, at han kan stoppe en potentiel udflytning fra Ukraine og få endnu mere gang i industrien. 

For de første ni måneder af 2019 har tobaksindustrien bidraget med omkring otte milliarder kroner til den ukrainske statskasse, hvilket er en stigning på 7,5 procent i forhold til samme periode sidste år. Det skriver det ukrainske medie Unian. Tobaksindustrien i Ukraine bidrager derfor stort til økonomien, men det seneste har der været rygter om, at flere af tobaks-virksomhederne vil udflytte. 

Ukraines præsident Volodimir Zelenskij mødtes derfor i går med flere af virksomhederne såsom Phillip Morris, JTI og British American Tobacco for at forsøge at forhindre dette. 

“Væksten i investeringer i den ukrainske økonomi er vigtig for os, da det betyder en stigning i antallet af jobs og skatteindtægter,” sagde præsidenten på mødet, ifølge Unian. 

Præsidenten slog fast, at han vil skabe et bedre klima for virksomhederne i Ukraine – ikke kun tobaksindustrien, men også mere generelt. Der pegede han på, at det er vigtigt at fjerne monopoler for at bygge et marked i konkurrence. 

Tidligere har den ukrainske premierminister sagt, at han vil få styr på tobaksindustriens bekymringer hurtigt i det ukrainske parlament.