Foto af Eugene hos Unsplash

Kiev: Ukraines præsident Volodimir Zelenskij foreslår en ny chef for anklagemyndigheden. 

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har den ukrainske præsident Volodimir Zelenskij sagt, at den næste chef for anklagemyndigheden kan blive en af topfolkene i hans administration. Præsidenten vil nemlig gerne fyre den nuværende chef for anklagemyndigheden, da han er allieret med præsidentens forgænger, Petro Porosjenko. 

Det nye skud på stammen er Ruslan Ryaboshapka, som tidligere har siddet i en høj stilling i justitsministeriet. Han har desuden arbejdet for Transparency International – en organisation, der forsøger at bekæmpe korruption. 

Og netop korruption er et af de vigtige emner for præsidenten. Han har lovet landet store reformer, og der spiller det en stor rolle, hvem der sidder i spidsen for anklagemyndigheden, da vedkommende blandt andet kan ophæve immunitet for enkelte parlamentsmedlemmer. 

For at blive ansat som chef for anklagemyndigheden, skal man først udnævnes af præsidenten. Bagefter skal man godkendes af parlamentet. Ukraines præsident stiller op for partiet Folkets Tjener, der efter søndagens valg har flertal i parlamentet.