Geralt af Rivia, seriens hovedperson spillet af Henry Cavill. Foto: Netflix.

En af årets mest populære debut-serier trækker meget på kendt folklore fra Østeuropa. 

Det er svært at sige, hvilke serier streamingservices som Netflix og HBO har haft mest held med i 2019. Helt sikkert er det dog, at fantasy-serien The Witcher om monsterdræberen Geralt af Rivia er blandt højdespringerne.

Med en score på 8,6 ud af 10 på IMDB er det den mest populære serie lige i øjeblikket, og den taler særligt til det publikum, der sidder tilbage uden nogen serie at vente på efter afslutningen af Game of Thrones tidligere i 2019.

Serien er spækket med vold, nøgenhed og monstre, som seriens hovedperson strejfer rundt og bakser med – og netop monstrene trækker tråde til blandt andet Ukraine.

Artiklen fortsætter under videoen.

Slaviske monstre

Ligesom Ringenes Herre byggede på de gamle fortællinger om monstre og troldmænd, så bygger the Witcher på en bogserie af den polske forfatter Andrzej Sapkowski, og han kiggede ikke langt efter monstre.

De var nemlig til at finde i den slaviske mytologi, der har både værre og mere uhyggelige monstre at vælge imellem end Danmark. Så hvis du sætter dig til at henslæbe januars gråvejr med en tv-serie, og du vælger The Witcher, så tænk på Polen, Ukraine og deres nabolande, når Geralt af Rivia slås med kikimoraer, strigi og rusalkaer.