Foto af Helloquence hos Unsplash

Kiev: Det kan komme til at skade ukrainske virksomheder i udlandet, hvis der laves om på skattereglerne, advarer European Business Association. 

Det ukrainske parlament er i gang med en række ændringer af det ukrainske samfund. Den nyvalgte præsident Volodimir Zelenskij er blandt andet gået på valg på at liberalisere økonomien. I øjeblikket diskuterer parlamentet ændringer af skattereglerne i landet, men ikke alle punkter møder glæde blandt virksomhederne i Ukraine. 

I et nye forslag lægges der blandt andet op til større skatter på jern-miner og teknologiske udviklingsvirksomheder. Det møder kritik af European Business Association, EBA, ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian.

“Det vil betyde store tab for virksomheder, der har aktier på udenlandske børser. Spørgsmålet er at høre den størst mulige andel af gennemsigtige og ordentlige virksomheder, så vilkårene for at lave forretning ikke bliver forstyrret. Vi skal ikke miste de fremskridt vi har haft over de sidste år,” sagde EBAs direktør Anna Derevyanko ifølge Unian.