Foto af CDC hos Unsplash

Formelt er det slut med karantænen på fredag, men i morgen beslutter politikerne sig for om, hvordan og hvor lang tid den skal forlænges. 

Når den ortodokse påske er fejret, bliver det tid til, at de ukrainske ministre skal beslutte sig for, om karantænen skal forlænges. Det vil altså sige, at vi formentlig bliver en del klogere i morgen. Det skriver Kyiv Post.

Den ukrainske pendant til Søren Brostrøm, Viktor Lyasjko, sagde i et interview den 17. april, at det skal besluttes i morgen. Man skal dog passe på med at sætte forventningerne for højt allerede nu.

Selv om karantænen formelt slutter på fredag, så har flere embedsmænd og politikere forberedt ukrainerne på, at karantænen formentlig bliver forlænget. Rygterne siger alt fra maj til september, men nu skulle der komme noget foreløbig klarhed.

Flest smittede i maj

Premierminister Denis Sjmygal sagde på et møde med præsident Volodimir Zelenskij i går mandag sagt, at han forventer, at antallet af smittede når sit højeste i starten af maj. Efter planen skal ukrainerne også tilbage på arbejdet i løbet af maj. Det skriver Kyiv Post. 

Præsident Zelenskij har dog også vist sig at være åben for at løfte nogle af restriktionerne under en forlænget karantæne, men han er ikke gået ind i, hvordan det vil komme til at se ud, skriver Unian.

Ifølge Kyiv Post er der i skrivende stund 6.125 smittetilfælde, 161 døde og 367 kurerede i Ukraine.