Pressefoto.

Det bliver ikke med præsidentens hjælp, at Ihor Kolomoiski får PrivatBank tilbage efter banken blev nationaliseret i 2016. 

Ihor Kolomoiski er en kontroversiel skikkelse. Han er milliardær, ejer både TV-kanaler og nyhedsmedier, og så er han tidligere bankmand. Det var dog et eventyr, der ikke holdt for evigt.

Oligarken Ihor Kolomoiski mistede i 2016 kontrollen med sin bank, PrivatBank, da den blev nationaliseret af præsident Porosjenko. Siden da har han forsøgt at få banken igen. Senest var det med et søgsmål imod staten.

Blandt andet Kolomoiskis ejerskab af tv-stationen 1+1 har vakt mistanke om, at præsident Volodimir Zelenskij kunne være i lommen på oligarken. 1+1 er nemlig kanalen, hvor Zelenskijs tv-serie Folkets Tjener blev vist.

Han får ikke banken igen

Men på det maraton-pressemøde, som præsident Zelenskij holdt torsdag, afkræftede præsidenten, at oligarken ville få sin bank igen. Heller ikke de milliarder, som staten indefrøs, vil finde vej tilbage til Kolomoiski.

“Vi bliver nødt til at sætte os ned og snakke med ham og sige, at det ikke kommer til at gå sådan, at han får sine penge igen. Men han vil gerne leve i det her land,” sagde Zelenskij ifølge Kyiv Post og tilføjede, at han var klar til at tale med enhver oligark.