Stranden i Odesa. Foto af Mak Flex hos Unsplash

Odesa ligger ned til Sortehavet og er en overset perle, der byder på sol og strand i sommermånederne. Byen vil nu udvide cykelstierne. 

Lederen af infrastrukturen i Odesa-regionen, Dmitri Ribalka, har meldt ud, at der vil blive bygget 400 kilometer cykelstier i regionen omkring havnebyen Odesa. Byen er en stor turistmagnet for ukrainske turister, da byen med sol og strand er perfekt til en badeferie.

Det er myndighedernes håb, at de nye cykelstier vil trække flere tursiter til – også fra udlandet, skriver The Odesa Journal. Ifølge mediet vil der blive bygget cykelstier her:

M-14 Odessa – Melitopol – Novoazovsk;

M-16 Odessa – Kuchurgan;

M-27 Odessa – Chernomorsk;

T-16-25 checkpoint “Kuchurgan” – Belyaevka – Mayaki – Ovidiopol;

T-16-47 Karolino-Bugaz – Gribovka – Sanzheyka;

T-16-10 Primorskoe – Yellow Yar – Tatarbunary;

Н-33 Odessa – Belgorod-Dnestrovsky – Monks.

Det er planen, at arbejdet vil begynde snarligt, og myndighederne oplyser, at en kilometer cykelsti kommer til at koste omkring 1,7 til 2 millioner UAH, hvilket betyder, at den samlede pris vil blive omkring 710 millioner UAH – omkring 154 millioner kroner. 

Odesa gemmer også på katakomber

Der er i dag allerede en række cykelstier omkring Odesa, som benyttes af turister. Odesa er absolut et besøg værd. Godt nok er stranden ikke på højde med flere steder i Italien, men byen er billig, og der er oplevelser for hele familien. 

Blandt andet byder byen på kilometervis af katakomber, som vi på Ukrainenu blandt andet har skrevet om tidligere. Derudover byder byen på delfinshow, mange gode restauranter og du kan komme til byen med fly eller med tog fra hovedstaden Kyiv. 

Besøg Odesa og de fantastiske katakomber

Hvis du kommer til byen og overvejer en cykeltur, så behøves du ikke vente på, at det nye projekt er færdigt. Du kan finde mange eksisterende cykelstier i området her. Der er blandt andet gode ruter langs kysten og nogle ruter langs katakomber.