Nyt samarbejde og flere artikler

Af Mikkel Schøler, chefredaktør for Ukrainenu.dk

Kære læser.

Gennem et år har vi på Ukrainenu.dk skrevet artikler om Ukraine specifikt målrettet Danmark og dansk erhvervsliv. Vi har brugt det første år på at finde vores format og sikre et højt niveau i vores artikler. Vi er stolte af, hvor langt vi er nået, og faktisk har vi nået et niveau, hvor også virksomheder fra de øvrige skandinaviske lande begynder at følge vores dækning. Derfor har vi introduceret muligheden for at lave en googleoversættelse til de skandinaviske sprog samt til engelsk og ukrainsk.

Alligevel vi vil altid forsøge at øge vores kvalitet og vores dækning. Med vores nuværende budget kan vi levere de vigtigste overordnede nyheder om økonomi, politik og erhverv, men vi vil gerne gøre dig som læser endnu mere vidende om, hvad der sker på et mere lokalt plan i de økonomisk interessante områder af Ukraine.

Et godt eksempel er Odessa.

Odessa er en spændende havneby med stor betydning for Ukraine og for danske virksomheders transportmuligheder. En af grundene til at danske virksomheder vælger at producere i Ukraine er de fordele landets placering i forhold til Danmark og det europæiske marked giver, men ikke alle er opmærksomme på, at produktion i Ukraine også giver let adgang til transport gennem Sortehavet.

Derfor har vi indgået et foreløbigt samarbejde med The Odessa Journal, der er et uafhængig engelsksproget nyhedssite, der dækker Odessa og regionen omkring, mens vi overvejer yderligere samarbejder med andre tilsvarende medier.

Vores samarbejde kommer til at foregå ved, at vi udvælger historier fra medierne med relevans for danske og skandinaviske virksomheder. Historierne vil vi bringe som en kort beskrivelse på dansk med et link til den fulde historie på engelsk.

På den måde kan vi ind i mellem krydre vores egenproducerede historier med lidt ekstra lokale historier, så du kan få endnu mere viden om udviklingerne i Ukraine.

Vi håber, at du vil tage godt imod tiltaget.