Pressefoto: Kontoret for Ukraines Præsident.

Et fly er styrtet ned i det østlige Ukraine, mindst 23 personer er døde, men alle 27 frygtes døde. Det ligner umiddelbart en ulykke.

Opdateret lørdag 26/09 klokken 09:21.

Det er nu blevet bekræftet, at et fly med 28 kadetter fra Kharkiv Air Force University er styrtet ned ved Chihuiv i Kharkiv Oblast. Det menes at være en ulykke. minimum 22 er døde, imens 2 er overlevet, lyder det fra Indenrigsministeriet.

“28 mennesker var ombord. Ligene af 23 personer er blevet fundet, 2 personer er blevet såret og søgningen efter (de sidste fire) personer fortsætter,” skriver Indenrigsministeriet. De to overlevende er angiveligt forbrændte på 90 procent af kroppen.

Også præsident Volodimir Zelenskij har bekræftet ulykken på sin Telegram-kanal.

“Et AN-26 er styrtet ned. Udover bemandingen, var ukrainske kadetter ombord. Der er døde og sårede,” fortæller præsidenten og tilføjer, at han tager ud til området i løbet af weekenden.

Antonov AN-26 er et transportfly, der bruges både militært og i civile sammenhænge. Flyet blev produceret i det tidligere Sovjetunionen, men produktionen stoppede i 80’erne.

Ikke en nedskydning

Ukraine har været involveret i to meget højt profilerede flystyrt, siden krigen i Østukraine startede. Først blev det malaysiske passagerfly MH17 skudt ned over det østlige Ukraine i 2014. Alle 298 ombord blev dræbt. Separatister menes at stå bag nedskydningen.

Tidligere på året blev også det ukrainske passagerfly PS 752 skudt ned kort tid efter at være lettet fra lufthavnen i Irans hovedstad, Teheran. Alle 176 ombord blev dræbt i flystyrtet.

Sammenholdt med krigen og det faktum, at det var et militært fly, der styrtede ned, er det let at drage den konklusion, at flyet blev skudt ned. Det er der dog ingenting, der tyder på i de offentlige udmeldinger.

Opdatering: Fly ramte næsten bil

Ifølge et øjenvidne ramte flyet næsten en bil, der kørte på en hovedvej i nærheden. Øjenvidnet fortæller desuden News One, at han har set en billist forsøge at hjælpe folk, der var ild i ved blandt andet at forsøge at slukke dem med brandslukkeren fra sin bil.

Det er siden blevet afsløret, at der kun var 27 personer ombord på flyet, da en af kadetterne ikke fik lov til at komme med. Det skriver det polske nyhedsbureau, PAP, der også oplyser, at endnu et lig er blevet fundet.

Der er nu 23 bekræftede døde.