Foto af Benjamin Lambert hos Unsplash

Kiev: Der sker store ændringer i Ukraine, hvor det ukrainske parlament står klar til at vedtage en række love, der skal øge investeringerne i landet. 

Den ukrainske regering har i går givet sin opbakning til en ny lov om at legalisere hasardspil i Ukraine, som ellers blev lavet ulovligt for en årrække siden. Nu mangler loven bare at blive vedtaget af det ukrainske parlament i den nærmeste fremtid. 

Legaliseringen af hasardspil skal ifølge præsidenten øge indtjeningen i landet, som han mener har muligheden for at blive det nye Las Vegas. Det sagde Volodimir Zelenskij i et interview tilbage i april, da han blev spurgt ind til at legalisere prostitution i landet. 

“Sex for penge? Helt ærligt drenge, jeg tænker, at det er en mulighed – og jeg vil besvare alle de tidligere spørgsmål her – at sætte op et Las Vegas (i landet). Folkets vil ikke have noget imod det, da skatterne vil blive betalt. Hvorfor ikke give muligheden til et område af en by og åbne det der?,” sagde Zelenskij ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian. 

Ny landreform på vej

Foruden kasinoer er den ukrainske regering også på vej med en ny landreform, der ifølge nye udtalelser fra regeringen skal være klar i slutningen af 2020. Her har det i de sidste dage været diskuteret, at få gjort hele systemet nemt og effektivt at overskue. 

“100 procent af informationen om land skal inkluderes i State Land Cadaster ved enden af 2020, som vil gøre land-markedet effektivt og gennemsigtigt for borgere og forretningsdrivende,” lyder det i et dokument fra den ukrainske regerings hjemmeside. 

LÆS OGSÅ: Ny landreform: Udenlandske virksomheder kan måske købe jord

Udtalelsen kan ses i lyset af den længe ventede nye landreform, hvor Zelenskijs parti Folkets Tjener har luftet muligheden for, at udlændinge kan få lov til at købe landbrugsjord i Ukraine. Det har ellers ikke tidligere været muligt. 

“I den eksisterende model vi kigger på, kan der være udlændinge (der kan købe land). I den nuværende model diskuterer vi, at det skal være muligt,” sagde den ukrainske premierminister Oleksiy Honcharuk tidligere på et pressemøde ifølge det ukrainske nyhedsbureau Unian.