Arkivfoto: Emil Filtenborg.

Et ny undersøgelse viser, at de fleste ukrainere er tilfredse med de nuværende karantæneregler. 

Analysevirksomheden Rating Sociological Group laver jævnligt studier over ukrainernes holdninger til stort set alle livets spørgsmål. I en ny undersøgelse har de kigget nærmere på ukrainernes holdning til de nuværende karantæneregler i Ukraine. 

Her svarer 45 procent, at de er tilfredse med de nuværende karantæneregler, mens 18 procent mener, at de er for skrappe. 23 procent mener, at karantænen er for blød. I alt 2.000 er blevet interviewet ansigt til ansigt i Ukraine. 

Den ukrainske karantæne startede i foråret. I første omgang var den hård, hvor der blandt andet blev lukket helt ned for den offentlige transport og stort set al social liv. Senere blev der åbnet for samfundet igen. I den seneste tid er smittetallet steget i Ukraine, men politikerne har kun svaret med yderligere restriktioner i begrænset omfang. 

Har ikke råd

Den ukrainske premierminister Denis Sjmygal har tidligere fortalt European Business Association, at der ikke kommer yderligere restriktioner på grund af Covid-19. Det skriver UBN. Det er simpelthen for dyrt, lyder det. 

Den melding er virksomheden Adamant Capital enig i, og det kan derfor godt ske, at karantænen vil fortsætte på nuværende niveau. 

”Selvom Ukraine i øjeblikket viser det højeste antal nye sager, der er registreret, synes det usandsynligt, at restriktioner svarende til dem, der er blevet indført i starten af pandemien, snart vil blive genindført… omkostningerne ved en endog relativt let nedlukning og antyder, at gentagelse af det samme scenario kan være politisk uoverkommelig, medmindre sundhedskrisen bliver alvorlig,” lyder det fra Adamant Capital.

I alt er det samlede antal af corona-sager i Ukraine officielt 162.660. I alt 3.340 er døde, mens 72.324 er kommet sig. Mere end 29 millioner er eller var smittede på verdensplan.