Foto af Specna Arms hos Unsplash

Kiev: Tyskland er det EU-land, der har flest statsborgere, der kæmper på separatisternes side i Donbass. 

Siden 2014 har der været krig i den østlige Donbass-region i Ukraine, og krigen har kostet mere end 13.000 mennesker livet ifølge FN. Fra starten af konflikten har udenlandske krigere meldt sig både på separatisterne og ukraines side, og nu har organisationen Soufan Center undersøgt, hvor de udenlandske krigere kommer fra. 

Ifølge dem så kommer Rusland med flest – hele 12.000 på seperatisternes side og 3.000 på den ukrainske side. Dernæst kommer et andet naboland Hviderusland, hvor 500 regnes med at kæmpe på separatisternes side og 300 på den ukrainske. 

Dernæst kommer Tyskland som er det EU-land, der har flest statsborgere involveret i krigen. Der er 150 i kamp på seperatisternes side, mens blot 15 er på den ukrainske. Ellers udgør disse lande top 10 – Serbien, Moldova, Frankrig, Georgien, Italien, Østrig og Kroatien. 

Seks ud af de ti lande har flest krigere hos separatisterne, mens Georgien, Italien, Østrig og Kroatien har en større andel hos Ukraine. 

Det kan virke underligt, at lande har statsborgere i krig på begge sider af konflikten, men der er oftest tale om statsborgere, der på egen drift drager i krig, som det også er set i Syrien.