Foto: sanya_che / Pixabay.com

Et marketingfirma har været i kontakt med flere borgere inde i den besatte Donbass-region for at lave en undersøgelse af borgernes tilhørsforhold. 

Hvad tænker borgerne i de besatte områder i Donbass-regionen, der har været i krig med Ukraine siden 2014, om Ukraine og Rusland? Det spørgsmål har marketingfirmaet New Image Marketing Group forsøgt at få svar på, skriver det ukrainske nyhedsbureau Ukrinform. 

“57,8 procent af borgerne i de såkaldte “Folkerepublikken Donetsk” og “Folkerepublikken Luhansk” kalder sig selv for ukrainske borgere. Åbenlyst, har de deres ukrainske pas på en hylde,” lød et statement fra den nylige undersøgelse ifølge Ukrinform. 

Ifølge undersøgelsen havde 34,8 procent af borgerne valgt at få et pas udstedt af en af de to republikker, mens 6,8 procent havde valgt at få et russisk pas. Undersøgelsen, der er lavet ansigt til ansigt med 1.606 borgere fra de to republikker, viser også, at 42 procent af borgere aldrig har overvejet at få et russisk pas, og at 80,8 procent aldrig har overvejet at forlade deres hjem. 

Krigen i Donbass-regionen startede i 2014, da russisk-støttede separatister løsrev dele af regionen. Siden har mere end 13.000 mennesker mistet livet ifølge FN.