Ukraine er en af de lande, hvor der er størst modstand mod rejserestriktioner, viser en ny undersøgelse lavet af Gallup International Association.
36 procent af ukrainerne er modstandere af rejserestriktioner i forbindelse med corona-krisen, viser en ny undersøgelse lavet af Gallup International Association, GIA, der har undersøgt modstanden i en række lande verden over. Resultatet viser, at Ukrainerne er nogle af de mest skeptiske, men der er større modstand i Bosnien og Columbia, hvor henholdsvis 43 og 37 procent af befolkningen er imod restriktioner.
Rejserestriktionerne er indført for at forhindre smitten med coronavirussen, og især de nye varianter skaber stor bekymring en række steder. Selv om 36 procent af ukrainerne er modstander mod rejserestriktionerne, så bakker et flertal dog stadig op.
De fem lande, som bakker mest op om restriktionerne er Vietnam (99 procent), Finland (93 procent), Australien (91 procent), Indonesien (88 procent) og Sydkorea (88 procent). Især er der stor opbakning til rejserestriktionerne i Asien, mens 68 procent i Ukraines naboland Rusland bakker op og 28 procent er imod – en smule lavere end i Ukraine.
Turismen er ramt hårdt
GIA har spurgt 44.796 personer i 47 lande, og der er en fejlprocent på omkring 3-5 procent. Ukrainenu har tidligere skrevet om, hvordan turismesektoren i Ukraine er hårdt ramt af de manglende turister, men hvordan de prøver at få det bedste ud af situationen. Blandt andet er der en del, som bruger tiden til at istandsætte hotellerne, så de er klar.
Nyt studie: Hotelbranchen er presset i Ukraine og medfører billigere værelser
Tal fra Ukraines turismesektor viser, at 93 procent af hotellerne har oplevet et fald i omsætningen, og 21 procent vurderer, at værdien af deres hotel er faldet med 25-40 procent, mens cirka en tredjedel regner med, at værdien er faldet med 40-60 procent. Yderligere 30 procent tror, at deres værdi er faldet med hele 60 procent i 2020 – sammenlignet med i 2019. Det har fået 66 procent af hotellerne til at fyre medarbejdere for at få bragt udgifterne ned, hvor det mest normale har været at afskedige 20-40 procent af medarbejderne, mens en stor del af hotellerne har sænket priserne på overnatninger.
Ifølge FN’s organisation for turisme, UNWTO, så har turismesektoren globalt set tabt 935 milliarder dollars i de første ti måneder af 2020. Dermed er turismeindustrien tilbage på niveauet i 1990. Det er uklart, om det vil se markant bedre ud i 2021.