Foto af John Schnobrich hos Unsplash

Mens Ukraine klarer sig rigtig godt, når det kommer til udvikling og brug af ny teknologi generelt set, så går det lidt mere trægt for forretningslivet generelt. 

Ny rapport lavet af den globale online læringsplatform Coursera viser, at Ukraine klarer sig rigtig godt på verdensplan, når det kommer til viden og brugen af ny teknologi. Faktisk ligger landet på en fjerdeplads globalt blot efter lande som Rusland, Hviderusland og Schweiz, mens Danmark er helt nede som nummer 17 på listen. Kategorien handler blandt andet om, hvor stor viden folk under uddannelse har om kunstig intelligens, Javascript, hjemmesideudvikling og meget andet, og der klarer Ukraine sig rigtig godt. 

Undersøgelsen har analyseret 65 millioner personer på verdensplan, som er under en form for læring, og 95 procent af personerne i Ukraine kender til og kan bruge mange programmer i teknologi-kategorien. Til sammenligning kan 73 procent af de danske. 

Billedet er dog lidt et andet, når der kigges på andre kategorier. Når det kommer til brugen af programmer i business-kategorien til analysere arbejde såsom Blockchain, Supply Chain og Microsoft Excel ligger Ukraine blot som nummer 43 i verden. Her er Danmark nummer tre, mens Schweiz er på førstepladsen og Rusland og Hviderusland begge er over Ukraine. 

I den sidste kategori kaldet Data Science, der blandt andet kigger på viden og brugen af Python, SQL og NLP, ligger Ukraine på en 29 plads, mens Danmark er nummer 19 og Rusland er på førstepladsen og generelt klarer sig flot i alle kategorier.  

Hvorfor klarer Ukraine sig sådan?

Kigger vi nærmere, kan vi se, at det i business-kategorien specielt er ukrainernes mangel på viden om salg, der trækker ned. Her får Ukraine blot en score på 14 procent, mens lande som Norge får 95 percent, Polen 53 procent og Danmark 54 procent. 

I teknologi-kategorien, hvor Ukraine får en samlet fjerdeplads, er det især udviklingen af software, der trækker op. Det giver mening, da Ukraine har en voksende it-sektor, hvor der er større og større fokus på udvikling af software. 

I kategorien Data Science trækker ukrainernes manglende forståelse for data visualisering markant ned, hvor Ukraine blot får en score på tre procent, mens Danmark får 31 procent og Rusland hele 92 procent i denne kategori. 

Du kan læse mere i rapporten her.