Foto af Mitch Lensink hos Unsplash

Præsident Zelenskijs kontor har annonceret, at der er endnu en fangeudveksling på vej mellem Ukraine og de to separatistrepublikker i Østukraine.

Andrij Jermak, der er chef for præsidentens administration i Ukraine, har meldt ud, at endnu en fangeudveksling mellem Ukraine og de besatte områder i Østukraine er på vej til at ske.

“Vi er blevet enige om at fortsætte med udvekslingerne,” siger han ifølge Unian, “Jeg tror endnu en omgang udvekslinger, som vil ske indenfor en nær fremtid, vil bliver resultatet,” siger Jermak.

Derudover er der ifølge ham også blevet aftalt flere nye steder, hvor tropperne på begge sider skal trække sig tiblage fra.

“Vi var tæt på at blive enige om en aftale om at fjerne landminer. Der blev brugt en masse tid på dette, men vi er meget tæt på resultatet,” siger Jermak ifølge Unian.

Kontroversielle fangeudvekslinger

Det er dog ikke alle, der har kigget lige positivt på fangeudvekslingerne mellem Ukraine og de to udbryderrepublikker i Østukraine, der endnu ikke er godkendte af det internationale samfund.

Blandt andet har en tidligere fangeudveksling været medvirkende til, at Volodimir Tsemakh ikke længeres sidder i ukrainsk fængsel. Volodimir Tsemakh er anklaget for terrorisme i forbindelse med MH17, og særligt den hollandske stat ville gerne have ham til at vidne.

For nyligt har den hollandske stat valgt at sagsøge den russiske stat for deres medvirken i nedskydningen af MH17 – et malaysisk passagerfly på vej til Kuala Lumpur fra Amsterdam, som blev skudt ned for seks år siden.